Poduzetničko razvojni centar Općine Erdut

Porc

Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut osnovan je u cilju pružanja što više informacija i otvaranja puteva za pronalaženje stručne pomoći poduzetnicima na jednom mjestu sa željom da informacija bude cjelovita , kvalitetna i da maksimalno skrati put do realizacije poduzetničke ideje. Pročitajte Više

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije

7.MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O PODUZETNIŠTVU „ EU FONDOVI – IZAZOVI I PRILIKE „

Poduzetnički inkubator BIOS i Centar za poduzetništvo Osijek organizirali su sedmu Međunarodnu konferenciju o poduzetništvu „EU fondovi – izazovi i prilike“. Konferencija je održana u Osijeku, u Hotelu Osijek (petak) i Poduzetničkom inkubatoru BIOS (subota), u razdoblju od 18. 10. do 19. 10. 2013.

Poduzetničko razvojni centar općine Erdut bio je uz Poduzetnički centar Pakrac, HBOR I Osječko baranjsku županiju partner konferencije.

Teme konferencije bile su:

 • razvoj regije kroz suradnju lokalne samouprave, poduzetnika i potpornih institucija u prijavi i provedbi EU projekata
 • identifikacija problema koji se javljaju tijekom provedbe EU projekata te prijedloga za njihovo rješenje, kako bi se minimalizirao rizik neuspjeha u procesu prijave i provedbe
 • edukacija za osobe koje žele steći osnovna znanja o fondovima EU (Zašto EU projekti i kome su namijenjeni, Najava natječaja i primjeri EU projekata)
 • edukacija o koracima razrade, prijave i provedbe projekata na primjerima dobre prakse
 • povezivanje i poticanje gospodarske suradnje između poduzetnika, institucija, jedinica lokalne i regionalne samouprave i udruga
 • poticanje razmjene znanja
 • umrežavanje.

Bojana Orsić, mag.oec.

Sa susjedom na kavu u Baču i Vukovaru

U okviru projekta „Podrška umrežavanju i europskoj suradnji gradova i općina“ koji provode Agencija lokalne demokracije iz Osijeka i Centar lokalne demokratije iz Subotice održana je druga kavica sa susjedom, u opštini Bač u Republici Srbiji. Sam projekt je namjenjen izgradnji i unaprijeđenju kapaciteta za umrežavanje i europsku suradnju lokalnih samouprava u prekograničnom području Hrvatska-Srbija.

Pročitajte više:

ODOBRENA FINANCIJSKA SREDSTVA OPĆINI ERDUT ZA IZRADU IDEJNIH RJEŠENJA NOVIH PROJEKTNIH PRIJEDLOGA

U okviru Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije u 2013 godini Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije odobrilo je sufinanciranje izrade projektne dokumentacije – izradu idejnog rješenja –općini Erdut za slijedeće projekte:

 • MULTIFUNKCIONALNA DVORANA ZA SPORT I TURIZAM „DALYA“
 • EKOLOŠKO-EDUKATIVNA STAZA „PORIĆ“ – II FAZA FORMIRANJA DUNAVSKE ŠETNICE OD ALJMAŠA DO ERDUTA.

Oba projektna prijedloga i natječajnu dokumentaciju za dodjelu sredstava izradio je Poduzetničko razvojni centar općine Erdut d.o.o. Dalj.

Bojana Orsić, mag.oec.

KONFERENCIJA - EU fondovi - izazovi i prilike

Centar za poduzetništvo Osijek i Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. organizatori su 7. Međunarodne konferencije o poduzetništvu pod nazivom "EU fondovi - izazovi i prilike", koja će se održati u Osijeku 18. - 19. listopada 2013. godine.

Kliknite za detaljne informacije

POUČNA STAZA ZNAČAJNOG KRAJOBRAZA ERDUT PREDSTAVLJENA NA 5. MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI EKOTURIZMA

U Kongresnom centru, MASTER, Novi Sad, održana je 04.10.2013. godine 5. Međunarodna konferencija o ekoturizmu. N a konferenciji je u interpretaciji Bojane Orsić, Poduzetničko razvojni centar općine Erdut i Ivane Buzuk Radoš, Javna ustanova Agencija za zaštitu prirode OBŽ predstavljen i projekt Poučne staze značajnog krajobraza Erdut, kao primjer dobre prakse razvoja kontinentalnog turizma Republike Hrvatske. Osim prezentacije, na ovu temu objavljen je i istoimeni rad u Zborniku radova konferencije.

Konferencija je pokazala da postoje značajna zanimanja za razvoj upravo turizma zasnovanog na prirodnoj baštini područja, ali je ukazano i na niz problema koji postoje u razvoju ovakvog vida turizma.

Bojana Orsić, mag.oec.

Održan Panona fest 2013

Panona Fest 2013

Panona fest korak je dalje u promociji Panone-robne marke koja je nastala kao rezultat projekta Udruge za kreativni razvoj Slap iz Osijeka pod nazivom Ethno-brand. Kroz ovu robnu marku svoje proizvode mogu plasirati udruge i mali obrti. U Slavoniji gdje postoje odlični preduvjeti za ekoturizam, moguće je plasirati ne samo rukotvorine i suvenire, nego i prehrambene proizvode malih ekoloških obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i zadruga.Ovim festivalom za "bijeg od urbanog" promiču se upravo ekoturistički potencijali, socijalno poduzetništvo i ruralni razvoj kao temelj podizanja kvalitete života na području na kojem živimo i radimo. Manifestacija je ovo koja se održava po drugi put i širi turističku ponudu općine.

Pročitajte više:

Poduzetničko razvojni centar općine Erdut provodi treninge pisanja projektnih prijedloga za općinu Borovo i općinu Negoslavci

U sklopu projekta Mreža centara za razvoj poduzetništva i susjedsku suradjuHrvatska-Srbija IV komponenta IPA programa "Razvoj ljudskih potencijala" u Borovu su započeli treninzi stručnog osposobljavanja za poslove upravljanja projektnim ciklusom. U projekt su uključenje četri općine, dvije iz Srbije: općina Temerin i općina Žabalj i dvije iz Hrvatske: općina Borovo i općina Negoslavci. Obuka će trajati 21 dan, nakon koje će svakom od polaznika biti izdan certifikat o prođenoj obuci. Sredstvima iz ovog projekta planira se formiranje i otvaranje poduzetničko razvojnih centara u općini Borovo i općini Negoslavci.

Pročitajte više:

"Kod susjeda na kavu"

Dana 13.09.2013. u sklopu projekta "Podrška umrežavanju i europskoj suradnji gradova i općina", prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija, održana je prva aktivnost u općini Stari Jankovci." Na druženju je ispijeno 60 šalica kave, jer je odaziv nadmašio očekivanja".

Pročitajte više:

DINAMIKA IZVOĐENJA RADOVA-STARA ŠKOLA

Obnova Škole

Radovi na projektu "Obnova i uređenje stare škole u Dalju" su u poodmakloj fazi. Izvođač privodi kraju fazu uređenja fasade, preostali su još završni radovi na ukrasima i žbukanje coklova. Nakon toga slijedi bojanje fasade.

Pročitajte više:

PRIMOPREDAJA GRADILIŠTA NA PROJEKTU „SANACIJA I MODERNIZACIJA NERAZVRSTANIH CESTA U NASELJU BIJELO BRDO“

Dana 29.08.2013. godine izvršena je primopredaja dokumentacije za gradilište sanacije nerazvrstanih cesta u Bijelom Brdu.

Postupak je obavljen u prostorijama općine Erdut s početkom u 11 sati i na njemu su sudjelovali predstavnici izvođača radova-GRADNJA d.o.o, nadzorni inženjer- Želimir Magjer-MHM inženjering, kao i predstavnici Općine Erdut kao investitora.

Na početku postupka su konstatirani svi potrebni dokumenti, atesti, izjave itd, koji su potrebni da bi primopredaja građevine bila okončana, te da bi počeo teći jamstveni rok od dvije godine. Da podsjetimo projekt je financiran iz sredstava EUROPSKE UNIJE u ukupnoj vrijednosti 3,66 milijuna kuna u okviro projekta Integralni razvoj lokalne zajednice (EIB II). Na javni poziv nominirane su 4 ulice u naselju Bijelo Brdo i to Save Šumanovića, Branka Radičevića,Arsenija III čarnojevića i Ratarska ulica. Projektom ne rekonstruiran kolnik u potpunosti i prevučen novim slojem asfalta.

Postupak primopredaje predstavlja završnu fazu projekta te formalnu predaju gradilišta na korištenje investitoru.

dipl.ing.agr. Siniša Bulajić

Ministar Zmajlović otvorio poučnu stazu Značajnog krajobraza Erdut "Ekološka mreža nije prepreka razvoju, nego njegov potencijal"

Nositelj projekta je Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, projektni partner je Općina Erdut, a vrijednost samog projekta iznosi 1.037.712,50 HRK.

Pročitajte više:

OBNOVA I UREĐENJE "STARE ŠKOLE" U DALJU

Dana 19.07.2013. godine u Općini Erdut potpisan je ugovor o izvođenju građevinskih radova na obnovi i uređenju zgrade "Stare škole" u Dalju. Ugovor je ispred Općine Erdut potpisao načelnik Jugoslav Vesić, dok je ispred odabranog izvođača, tvrtke VOLKO d.o.o Vukovar, isti potpisao Lavoslav Bosanac, direktor.

Pročitajte više:

U DALJU OTVOREN VINSKI MUZEJ TEUTOBURGIUM

Nakon regionalne vinoteke u Osijeku i manjih vinoteka u Drenju i Feričancima, danas je u Dalju otvoren i četvrti vinski muzej u sklopu projekta Wine tour Osječko-baranjske županije. Temeljni cilj projekta jeste unapređenje i razvoj vinskog turizma na području Osječko-baranjske županije, koji bi trebao rezultirati smanjenjem nezaposlenosti i povećanjem bruto nacionalnog dohotka po stanovniku.

Pročitajte više:

EDUKACIJA HRVATSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE TEMA: INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE U TURIZMU

Hrvatska turistička zajednica sukladno programu rada za 2013. godinu realizira projekte edukacije za primjenu suvremenih marketinških strategija, tehnologija i alata za sve razine sustava turističkih zajednica, predstavnike javnog i privatnog sektora. Cilj radionica je unaprijediti marketinška znanja, a time i poboljšati učinkovitost promocije na mikro i makro razini. Jedan od ključnih uvjeta za jačanje konkurentskih pozicija je i kvalitetan markentiški nastup Hrvatske turističke zajednice,kao i drugih dionika javnog i privatnog sektora.

Pročitajte više:

FOTOGRAFI IZ HRVATSKE,MAĐARSKE I SRBIJE POSJETILI OPĆINU ERDUT

U subotu 11.07. 2013. općina Erdut ugostila je fotografe iz cjele Hrvatske, Srbije i Mađarske.U suradnji foto kluba iz Osijeka i Turističke zajednice općine Erdut organizirana je posjeta KZC Milutin Milanković, Aljmaškoj luci i Svetištu, kao i Erdutskim vinogradima i srednjovekovnom gradu Erdut.

Pročitajte više:

Ljekovito bilje i mogućnosti proizvodnje

Ljekovito bilje

U organizaciji Poduzetničko razvojnog centra općine Erdut d.o.o. organizirana je 04.04.2013. godine informativna radionica o uzgoju ljekovitog bilja i mogućnosti otkupa proizvedenog.

Pročitajte više:

KAKO REGISTRIRATI DOPUNSKU DJELATNOST NA OBITELJSKIM POLJOPRIVREDNIM GOSPODARSTVIMA?

dopunske djelatnosti opg-a

To je bilo osnovno pitanje na radionici održanoj 03.04. 3013. godine u općini Erdut. Predavanje je, ispred PODUZETNIČKO-RAZVOJNOG CENTRA,održala Bojana Orsić, mag.oec, direktorica centra. Kao poduzetnička potporna institucija, PODUZETNIČKO-RAZVOJNI CENTAR OPĆINE ERDUT ima jednu od osnovnih funkcija pružiti informacije poduzetnicima u pogledu novih zakona, normi i pravilnika koji se usklađuju sa zakonima EU.

Pročitajte više:

Serija predavanja u organizaciji Poljoprivredne savjetodavne službe, Poljoprivrednog instituta Osijek i PODUZETNIČKO-RAZVOJNOG CENTRA OPĆINE ERDUT

 • VIŠESTRUKA SUKLADNOST
 • DOBRI POLJOPRIVREDNI I OKOLIŠNI UVJETI
 • OBAVEZNI ZAHTJEVI ZA UPRAVLJANJE
 • INTEGRIRANA PROIZVODNJA
 • IZBOR SORTIMENATA ZA PROLJETNU SJETVU PI OSIJEK
 • LEGALIZACIJA OBJEKATA

Ovo su bile teme predavanja , koje je održano 11.02.2013. godine u KZC-u Milutin Milanković u Dalju čija su ciljna skupina bili poljoprivredni proizvođači na našem području.

Pradavanje je organizirano u partnerskom odnosu Poljoprivredne savjetodavne službe, Poljoprivrednog instituta Osijek i PODUZETNIČKO-RAZVOJNOG CENTRA OPĆINE ERDUT. Ispred PSS predavanje su održali Juraj Klarić i Tomislav Koturić, koji su se fokusirali prvenstveno na integriranu proizvodnju i višestruku sukladnost.

Pročitajte više:

Predavanja za obiteljska gospodarstva

U prostorijama Kulturnog I znanstvenog centra Milutin Milanković Dalj, dana 31.01.2013. održano je nekoliko predavanja namijenjenih obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Obrađene su slijedeće teme:

 • VIŠESTRUKA SUKLADNOST 2013 GODINE
 • POTPORE U POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU U 2013 GODINI
 • INTEGRIRANA POLJOPRIVREDNA PROIZVODNJA
 • PIONEER – PREDSTAVLJANJE ASORTIMENTA.

Zahvaljujemo Poljoprivrednoj savjetodavnoj službi, Podružnica Osječko-baranjske županije Osijek na dolasku I informiranju poljoprivrednika.

Bojana Orsić, mag.oec.

KAKO USPJEŠNO POSLOVATI U TRENUTNOM POSLOVNOM OKRUŽENJU?

Informativni sastanak

Ovo je bilo glavno pitanje i tema informativnog seminara, održanog 24.01.2013. godine u Dalju u KZC-u Milutin Milanković. Seminar je organizirala Zadruga Poduzetnička mreža iz Osijeka i Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut. Predstavnici ZPM, Sandra Dominić i Igor Dominić, kao i predstavnik HBOR-a-područnog ureda Osijek Boris Čagalj

Pročitajte više:

31. SIJEČNJA 2013. (ČETVRTAK) U 10.00 SATI U PROSTORIJAMA KULTURNOG I ZNANSTVENOG CENTRA "MILUTINA MILANKOVIĆA"

Pozvi na predavanje

KAKO USPJEŠNO POSLOVATI U TRENUTNOM POSLOVNOM OKRUŽENJU ?

Zadruga Poduzetnička mreža Centar za promicanje i razvitak poduzetništva i Poduzetničko-razvojni centar Općine Erdut d.o.o. pozivaju Vas na informativni seminar KAKO USPJEŠNO POSLOVATI U TRENUTNOM POSLOVNOM OKRUŽENJU ? koji će se održati dana 24. siječnja 2013. godine (četvrtak) u Kulturnom i znanstvenom centru Milutin Milanković Zlatka Takača 13 u DALJU s početkom u 17,00 sati.

Preuzmite program i raspored u .PDF formatu

Legalizacija zgrada Dalj

Legalizacija zgrada Erdut

Nezakonito izgrađene zgrade su objekti građeni bez akta kojim se dozvoljava građenje, odnosno građevinske dozvole, upotrebne dozvole, rješenja o uvjetima građenja, uporabne dozvole itd. Što je to legalizacija, kako se provodi postupak, koje su vrste objekata po veličini i volumenu, koje su vrste objekata prema namjeni, koje su vrste objekata prema vrsti materijala od kojeg su izgrađeni te u konačnici financijski aspekt cijele priče za naše građane, 16.01.2013. godine odgovore su pokušali dati predavači radionice održane u Dalju.

Pročitajte više:

Legalizacija zgrada Erdut

Legalizacija zgrada Erdut

Mjesni odbor u Dalj planini bio je domaćin treće po redu održane radionice na temu- legalizacija zgrada. Informiranje građana o ovoj aktualnoj tematici održano je 13.12.2012. godine u prostorijama društvenog doma i mjesnog odbora Dalj planina, s početkom u 18 sati.

Pročitajte više:

Legalizacija zgrada Dalj Planina

Mjesni odbor u Dalj planini bio je domaćin treće po redu održane radionice na temu- legalizacija zgrada. Informiranje građana o ovoj aktualnoj tematici održano je 13.12.2012. godine u prostorijama društvenog doma i mjesnog odbora Dalj planina, s početkom u 18 sati.

Pročitajte više:

Legalizacija zgrada

Mjesni odbor u Dalj planini bio je domaćin treće po redu održane radionice na temu- legalizacija zgrada. Informiranje građana o ovoj aktualnoj tematici održano je 13.12.2012. godine u prostorijama društvenog doma i mjesnog odbora Dalj planina, s početkom u 18 sati.

Pročitajte više:

Legalizacija zgrada

Dana 04. 12. 2012. godine u društvenom domu u Aljmašu s početkom u 18 sati održana je tribina na temu LEGALIZACIJE NEZAKONITO IZGRAĐENIH ZGRADA.

Pročitajte više:

POČETAK PROVEDBE PROJEKTA POUČNA STAZA ZNAČAJNOG KRAJOBRAZA ERDUT

Kulturni i znanstveni centar Milutin Milanković u Dalju bio je domaćin kratkom predstavljanju projekta Poučna staza značajnog krajobraza Erdut.

Pročitajte više:

LEGALIZACIJA ZGRADA

Legalizacija zgrada je postupak ozakonjenja nezakonito izgrađenih zgrada. Nezakonito izgrađene zgrade su objekti građeni bez akta kojim se dozvoljava građenje, odnosno građevinske dozvole, upotrebne dozvole, rješenja o uvjetima građenja, uporabne dozvole itd. Što je to legalizacija, kako se provodi postupak, koje su vrste objekata po veličini i volumenu, koje su vrste objekata prema namjeni, koje su vrste objekata prema vrsti materijala od kojeg su izgrađeni te u konačnici ŠTA TO ZNAČI U FINANCIJSKOM SMISLU za naše građane, 29.11.2012. godine odgovore su pokušali dati predavači radionice održane u Bijelom Brdu.

Pročitajte više:

MOBILNI TURISTIČKI VODIČ OPĆINE ERDUT

Turistička zajednica općine Erdut nositelj je projekta pod nazivom MOBILNI TURISTIČKI PUTOKAZ OPĆINE ERDUT, a koji je Hrvatska turistička zajednica prepoznala i odobrila sredstva za provođenje projekta.

Pročitajte više:

MOGUĆNOSTI I POKRETANJE EKO PROIZVODNJE NA NAŠEM PROSTORU

Dana 21.11.2012. godine, u 15 sati,u KZC-u Milutin Milanković, održana je radionica na temu „MOGUĆNOSTI I POKRETANJE EKO PROIZVODNJE NA NAŠEM PROSTORU“. Osnovni cilj predavanja je bio predstaviti načine i metode ekološke proizvodnje, prije svega voća i povrća, te podstaknuti ljude našega kraja na razmišljanje o bavljenju ovom proizvodnjom.

Pročitajte više:

EVIDENCIJE NA OBITELJSKIM POLJOPRIVREDNIM GOSPODARSTVIMA-SUBJEKT U POSLOVANJU S HRANOM ZA ŽIVOTINJE

Dana 20.11.2012. godine, u vijećnici općine Erdut, održana je radionica s tematikom administrativnog praćenja funkcioniranja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Radionicu je organizirao i proveo PODUZETNIČKO- RAZVOJNI CENTAR OPĆINE ERDUT kao potporna institucija u razvoju gospodarstva u našoj jedinici lokalne samouprave. Cilj radionice je bilo pružanje ažuriranih podataka u načinu vođenja OPG-a sa administrativne strane.

Pročitajte više:

PANONA FEST

Panona Fest

Kulturni I znanstveni centar Milutin Milanković Dalj ugostio je 21.09.2012. godine u organizaciji Udruge za kreativni razvoj Slap iz Osijeka dionike konferencije – foruma čija je glavna tema SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO U EKOTURIZMU.

Pročitajte više:

Potpisivanje ugovora za sufinanciranje EU projekta "Razvoj infrastrukture u gospodarskoj zoni Bijelo Brdo"

Potpisivanje Ugovora

Zamjenik Ministra poduzetništva i obrta, Dražen Pros i načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić potpisali su danas u Kulturnom i znanstvenom centru Milutin Milanković u Dalju ugovor vrijedan 568.277,00 kuna za sufinanciranje provedbe EU projekta Razvoj infrastrukture u gospodarskoj zoni Bijelo Brdo.

Pročitajte više:

NAJAVA RADIONICA

Poštovani,

Općina Erdut je korisnik projekta"Razvoj infrastrukture u gospodarskoj zoni Bijelo Brdo" koji se financira iz IPA III C Programa Regionalna Konkurentnost. Projekt je ukupne vrijednosti 606.162,14EUR, te se u trajanju od 18 mjeseci provodi u razdoblju od veljače 2012. do kolovoza 2013. godine, s osnovnim ciljem socio-ekonomskog razvoja mikroregije putem poticanja poduzetništva i unaprjeđenje poslovne infrastrukture. U sklopu projekta se predviđaju infrastrukturni radovi u gospodarskoj zoni Bijelo Brdo, kao i organizacija radionica kojima se želi doprinijeti jačanju gospodarskih aktivnosti na području općine, poboljšanju poslovnih rezultata poduzetnika, i povećanju njihove konkurentnosti .

U kolovozu i rujnu će se održati radionice na slijedeće teme:

 • 1) EU legislative (30.08.,31.08. i 01.09.2012.)
 • 2) Evaluacijski seminar (03.09.,04.09. i 05.09.2012.)

Radionice će se održavati u prostorijama Kulturnog i znanstvenog centra Milutin Milanković u Dalju. Nakon završene radionice svi polaznici dobit će pisanu potvrdu o sudjelovanju. Posebno napominjemo da su osobe koje će provoditi radionice s izuzetnim iskustvom u provedbi i pisanju EU projekata kao i poznavanju zakona u poljoprivredi te će sva predavanja obogatiti praktičnim primjerima i interaktivnim pristupom temi.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na navedenim besplatnim seminarima, molimo Vas da nas kontaktirate do 22.08.2012. kako bismo Vas imali u evidenciji.

Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju putem:

 • emaila : porc@opcina-erdut.hr,
 • telefona: 031 590-150,
 • mobitela:
 • Siniša Bulajić: 099 263 88 13,
 • Ružica Šimon: 099 263 8814

S poštovanjem,

Poduzetničko razvojni centar općine Erdut d.o.o.

POSTUPAK LEGALIZACIJE OBJEKATA PREMA ZAKONU O POSTUPANJU SA NEZAKONITO IZGRAĐENIM OBJEKTIMA

10. Županijsko natjecanje orača

Dana 25.07.2012. godine, u vijećnici općine Erdut, održana je informativna radionica na temu "LEGALIZACIJE OBJEKATA I POSTUPANJU SA NEZAKONITO IZGRAĐENIM ZGRADAMA". Radionica je organizirana u suradnji općine Erdut i tvrtke GEOPREM d.o.o iz Osijeka, koja se bavi geodezijom i inženjeringom. Zbog dugogodišnje dobre suradnje, tvrtka GEOPREM je odabrana da održi ovu info radionicu s ciljem da se građanima pruži što više informacija o postupku legalizacije odn. o koracima za ishođenje potrebne dokumentacije.

Pročitajte više:

10.ŽUPANIJSKO NATJECANJE ORAČA

10. Županijsko natjecanje orača

13.07.2012. održano je 10.Županijsko natjecanje orača. Natjecanje je održano u Bizovcu, točnije na parceli PPK Valpovo.

Pročitajte više:

IZDAVANJE POTVRDA O ISPUNJAVANJU UVJETA SAVJETOVANJA POLJOPRIVREDNIKA- VIŠESTRUKA SUKLADNOST

Radionica i predavanje o VIŠESTRUKOJ SUKLADNOSTI , u suradnji PODUZETNIČKO-RAZVOJNOG CENTRA OPĆINE ERDUT I HRVATSKE POLJOPRIVREDNE AGENCIJE, održana je 07.02.2012. godine u KZC-u MILUTIN MILANKOVIĆ.

Stoga pozivamo sve sudionike radionice,odn. vlasnike OPG-a da preuzmu svoje potvrde na stranicama HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE ili osobno u PODUZETNIČKO-RAZVOJNOM CENTRU OPĆINE ERDUT.

Za preuzimanje potvrde potreban je MIBPG .

Pročitajte više:

NAJAVA RADIONICA

Radionice će se održavati krajem kolovoza 2012. te Vas ovim putem pozivamo da se prijavite ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na navedenim radionicama.

Pročitajte više:

Sajam "SVET RADA I OBRAZOVANJA"

Svet radda i obrazovanja - Sombor

Na poziv Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Sombor, prisustvovali smo manifestaciji pod nazivom SVET RADA I OBRAZOVANJA, koja na jednom mjestu okuplja sve srednje škole i fakultete, poduzetnike, bivša nezaposlena lica koja su uz financijsku potporu Filijale Sombor pokrenuli svoju poduzetničku priču.

Pročitajte više:

Međunarodni kongres o ruralnom turizmu

Treći međunarodni kongres o ruralnom turizmu, Osijek 23.-26.V. 2012. - Poziv za sudjelovanje

Poštovani, pozivamo vas na sudjelovanje na Trećem međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu koji će se od 23. do 26. svibnja/maja 2012. godine održati u Osijeku (Hotel Osijek****).

Pročitajte više:

PROJEKT INTEGRACIJE U EU NATURA 2000 – NIP

Natura

Predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode s predstavnicama Svjetske banke koja financira uređenje Poučne staze Značajnog krajobraza Erdut, dana 24. travnja 2012. došli su u posjet i terenski obilazak područja uređenja staze. Uvodnu riječ dala je Ivana Buzuk Radoš, dipl.ing. polj, stručni voditelj Javne ustanove i voditelj projekta, te nakon kratkog opisa dala je riječ gdinu Radetu Manojloviću, krajobraznog arhitektu koji je izradio Idejno rješenje za projekt uređenja Poučne staze Značajnog krajobraza Erdut.

Pročitajte više:

RAZVOJ INFRASTRUKTURE U GOSPODARSKOJ ZONI BIJELO BRDO

Razvoj GZ Bijelo Brdo predstavljanje

17.04.2012. u Kulturnom i znanstvenom centru Milutin Milanković u Dalju predstavljen je projekt "Razvoj infrastrukture u gospodarskoj zoni Bijelo Brdo/Development of infrastructure in business zone Bijelo Brdo ,vrijedan 606 .162,14 Eura .Projekt su službeno predstavili općinski načelnik Jugoslav Vesić, direktorica PORC-a Bojana Orsić, Siniša Bulajić, tehnički koordinator projekta i Ružica Šimon, projektna administratorica.

Pročitajte više:

INFORMATIVNA RADIONICA O EKOLOŠKOJ POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI I CERTIFIKACIJI

Dana 11.04.2012. godine u 10 sati u Kultirno-znanstvenom centru Milutin Milanković u Dalju održana je "INFORMATIVNA RADIONICA O EKOLOŠKOJ POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI I CERTIFIKACIJI". Predavanje su održali gosp. Goran Gusak vlasnik ekološkog imanja "ORLOV PUT" u Baranji i gosp. Ivan Miličević savjetnik za ekološku poljoprivrednu proizvodnju udruge Slap.

Pročitajte više:

LOKALNA AKCIJSKA GRUPA VUKA-DUNAV ( LAG )

PODUZETNIČKO RAZVOJNI CENTAR OPĆINE ERDUT D.O.O. Dio je novoosnovane Udruge pod nazivom LOKALNA AKCIJSKA GRUPA VUKA-DUNAV ( LAG ).

Osnovni je cilj rada LAGa Vuka – Dunav promicanje ruralnog razvoja putem lokalnih inicijativa i partnerstava, poboljšanje ruralnih životnih i radnih uvjeta dugoročnog ostvarivanja održivog razvoja kroz diversifikaciju gospodarskih aktivnosti, te niz drugih aktivnosti povezanih sa ruralnim razvojem prostora, edukacijom i promocijom prostora.

Pored PORCa Erdut osnivači LAGa Vuka- Dunav su i : Općina Antunovac, Općina Erdut, Općina Ernestinovo, Općina Šodolovci, Općina Vladislavci, Općina Vuka, kao i Poljoprivredno voćarska zadruga FRUCTUS – zadruga branitelja Antunovac, KUD Petefi Šandor Ernestinovo, Udruga mladih Alfa Antunovac, Komunalno poduzeće Čvorkovac d.o.o. Dalj, Kulturni i znanstveni centar Milutin Milanković Dalj, Osnovna škola Ernestinovo, Udruga HVIDRa Antunovac, Poljoprivredno voćarsko stočarska zadruga AGROVLADISLAVCI.

LAG Vuka Dunav pretpostavka je za povlačenje sredstava Mjere LEADER unutar IPARD programa.

PRVI DUNAVSKI FINANCIJSKI DIALOG BEČ, 22. I 23. 03. 2012.

Prvi Dunavski financijski dijalog

Za provedbu Strategije EU za Dunavsku regiju (EU Strategy for the Danube Region – EUSDR) kao makro-regionalne strategije usvojene 2010. godine od strane EU Komisije, a koja obuhvaća sve zemlje uz Dunav - u Beču je 22. i 23. ožujka 2012. održan prvi Dunavski financijski dijalog.

Pročitajte više:

RADIONIOCA VIŠESTRUKA SUKLADNOST

Višestruka sukladnost

Dana 02.07.2012. godine u prostorijama Kulturno-znanstveng centra Milutin Milanković, održana je radionica za poljoprivrednike na temu VIŠESTRUKE SUKLADNOSTI.

Pročitajte više:

NEKA INTERNET BUDE VAŠ KOMERCIJALISTA . MOŽE I BEZ PLAĆE!

Internet marketing

U suradnji Miroslava Varge , dipl. ing. stroj. Master of European Studies, Google AF / SAA Certified ( Escape Ltd. , Google Awords Certified Company) i Poduzetničko razvojnog centra općine Erdut 02.02.2012. u 11 sati u Vijećnici općine Erdut održana je radionica NEKA INTERNET BUDE VAŠ KOMERCIJALISTA . MOŽE I BEZ PLAĆE!

Pročitajte više:

Poziv na predavanje

Predavanje

Poziv na radionicu : Neka internet bude Vaš komercijalista. Može i bez plaće!

Plaćeni ili neplaćeni oglasi na internetu su najefikasniji način predstavljanja tvrtke ili proizvoda. Zbog toga internet marketing predstavlja najsnažniji marketinški alat današnjice.U nekim državama premašilo je ulaganje u internet marketing sve ostale oblike ulaganja u marketing i raste vrlo snažno. I prošle, krizne godine, raslo je dvoznamenkastim postotkom.

Što ćete naučiti?

Kako se oglašavati po učinku. Kako se oglašavati samo onima i onda kad trebaju ono što nudimo. Ako i ne znate ništa o internetu ni o programiranju, nakon ove radionice ćete moći postizati odlične rezultate.

PREDAVAČ:

Miroslav Varga, dipl.ing.stroj. Master of European Studies, Google AF & SAA Certified

Escape Ltd.

Google Adwords Certified Company

VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA:

02.02.2012. U 11 SATI, KULTURNI I ZNANSTVENI CENTAR MILUTIN MILANKOVIĆ DALJ

MOLIMO DA POTVRDITE SVOJ DOLAZAK.

DIREKTORICA: BOJANA ORSIĆ, dipl.oec.

OPERATIVNI PROGRAM ZA REGIONALNU KONKURENTNOST

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Osijek jučer, 16.01.2012. godine održano je predstavljanje projekta POTPORA POVEĆANJU KONKURENTNOSTI MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠVA.

Pročitajte više

Arhiva novosti i aktivnosti 2011. godine

Arhiva novosti 2009. i 2010. godine

Arhiva novosti 2008. godine