Okrugli stol – Ruralni prostor i klimatske promjene – briga za okoliš i vode

Dana 28.06.2024. godine održan je okrugli stol na temu “Ruralni prostor i klimatske promjene – briga za okoliš i vode” , a to je treća aktivnost u projektu Milankovićeva spirala. Seminar je održan u prostoru Poduzetničko-razvojnog centra općine Erdut LRA d.o.o..

Sudionici okruglog stola upoznati su s klimatskim i ekološkim krizama s kojima se sve češće suočavamo i koje ugrožavaju opstanak ruralnog prostora. Njihov utjecaj vidljiv je u svim aspektima naših života, a ovdje je ukazano na bogatstvo voda na području LAG-a Vuka – Dunav, te potrebi sve veće brige o vodama kao i o potrebi pojačane brige za okoliš.  

Sudionici ovog seminara bili su poljoprivrednici, predstavnici udruga, komunalnog poduzeća i ostali zainteresirani posjetioci.

Događanje je (su)financirano sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, iz Mjere 20 „Tehnička pomoć“ – Podmjere 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2022. godine.

Skip to content