AKTUALNI NATJEČAJI

Juvenes Translatores 2016. – natjecanje mladih prevoditelja

Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije organizira deseto Juvenes Translatores 2016. – natjecanje u prevođenju za škole u Europskoj uniji koje će se održati 24. studenoga 2016.

Prijave za škole koje žele sudjelovati bit će otvorene od 1. rujna do 20. listopada 2016.
Izvor i više informacija: http://ec.europa.eu/translatores/index_hr.htm

Translating Europe Forum

Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije organizira Translating Europe Forum na kojem se okupljaju dionici u prevoditeljstvu, provode rasprave o temama od zajedničkog interesa i potiče suradnja. Ovogodišnji Forum održat će se 27. i 28. listopada u Briselu, a glavna tema će biti prijevodni alati i tehnologije. Prijave su otvorene do 30. rujna 2016.

Izvor i više informacija: http://ec.europa.eu/croatia/news/2016/20160728_hr.htm

Otvorene prijave u okviru inicijative Europske unije Volonteri za humanitarnu pomoć EU-a

Otvorene su prijave za prva slobodna mjesta u okviru inicijative Europske unije Volonteri za humanitarnu pomoć EU-a. U okviru inicijative namijenjene građanima EU-a predviđene su različite mogućnosti za starije i mlađe volontere (od 18 godina). Nakon temeljite obuke prvi volonteri rasporedit će se krajem 2016. u pogođenim područjima širom svijeta.

Izvor i više informacija: http://ec.europa.eu/echo/who/jobs-and-opportunities/eu-aid-volunteers_en

Informativna radionica za poduzetnike za natječaj „E-impuls“

Informativna radionica održat će se u Osijeku u petak, 26.kolovoza 2016., s početkom u 12 sati – HGK Županijska komora Osijek, Europske avenije 1.

Izvor i više informacija: http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1276

Europski tjedan sporta 2016. – Poziv za sudjelovanje u promociji sportskih aktivnosti i događaja na nacionalnoj razini u sklopu Europskog tjedna sporta 2016.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poziva sportske organizacije ali i druge institucije koje organiziraju sportske i rekreativne aktivnosti u tjednu od 10. do 17. rujna 2016., a žele biti dio Europskog tjedna sporta i pod parolom #BeActive promovirati svoje događaje, da se prijave putem obrasca kako bi se izradila lista događaja u kojima mogu sudjelovati svi građani. Prijave do 1.9.2016.

Izvor i više informacija: http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=14853&sec=1933

Europski tjedan sporta 2016.: http://www.europski-tjedan-sporta.hr/o-europskom-tjednu-sporta/ostala-dogadanja-u-tjednu/

Natječaj za nagradu Europske unije za kulturnu baštinu/nagrade Europa Nostra za 2017.

Nagrada Europske unije za kulturnu baštinu/nagrade Europa Nostra najprestižnija je nagrada u području kulturne baštine kojom se odaje priznanje izvanrednim postignućima u ovom području iz cijele Europe. U 2017. godini predviđena je dodjela nagrade za 30 izvrsnih projekata i inicijativa u području baštine u četiri kategorije:  1. Očuvanje, 2. Istraživanje, 3. Predanost pojedinaca ili organizacija, 4. Obrazovanje, osposobljavanje i podizanje svijesti. Najviše sedam će biti odabrano za Grad Prix nagradu u vrijednosti 10.000 EUR, a jedan projekt će dobiti nagradu javnosti. Rok za prijave: 1. listopada 2016.

Izvor i više informacija: http://www.europanostra.org/heritage-awards/

Europski tjedan mobilnosti 2016.

Tema ovogodišnjeg tjedna mobilnosti, koji će se održati od 16. – 22. rujna,  je ‘Pametna i održiva mobilnost – ulaganje u Europu”. Prijaviti se mogu gradovi, čak i izvan Europe, koji planiraju organizaciju događanja ili aktivnosti povezanih s održivom urbanom mobilnošću.

Ostali dionici – nevladine organizacije, socijalni partneri, obrazovne ustanove, javne ustanove, lokalne/nacionalne vlasti, javne/privatne tvrtke također se mogu pridružiti prijavom inicijativa kojima se promiče pametan i održiv gradski prijevoz, tijekom čitave godine.

Izvor i više informacija: http://www.mobilityweek.eu/ .

 

Izvor: RRA Slavonije i Baranje

Skip to content