CROSS BORDER BIKE ROJECT

 

U Osijeku je u utorak 08.07.2014. održana radionica u okviru projekta Cross-Border Bike Project-Pečuh-Osijek-Antunovac-Ivanovac. Ukupna vrijednost biciklističke staze duge 9,5 km je milijun eura, a financira se iz prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska

 

Projekt ima za cilj održivo upravljanje i zaštitu okoliša u pograničnoj regiji, kroz nadogradnju postojeće mreže biciklističkih ruta te razviti i izgraditi “kapilarnu” rutu na hrvatskoj strani. Provedba projekta na području Općine Antunovac povezati će se sa biciklističkim rutama u Osijeku i već postojećim i planiranim rutama duž rijeke Drave prema Mađarskoj. Na Mađarskoj strani glavni elementi su: izraditi plan biciklističke staze koja vodi iz grada Pečuha, a plan je ekološki označiti biciklističku rutu oznakama od Pečuha do granice s Hrvatskom. U konačnici specifični cilj projekta je stvoriti novi turistički proizvod, biciklističku rutu i stazu Pečuh-Osijek-Antunovac-Ivanovac koji će dati novu dimenziju razvoju turizma i mogućnost stvaranja novih radnih mjesta u ovoj vrlo nerazvijenoj regiji.

 

Na četvrtoj po redu radionici predstavljene su mogućnosti razvoja i promocije cikloturizma u Hrvatskoj, kao i biciklističke rute koje prolaze kroz Hrvatsku, nama najvažnija ruta Euro-Velo 6: Atlantik-Crno more ili tzv. Ruta Dunav, kao i one čija se realizacija planira, a to su rute Baranja Greenways (Pečuh-Osijek) i Panonski put mira i umjetnosti. Govorilo se i o potrebi izrade programa i stretegije, kao i o novim trendovima u cikloturizmu, što je to što takvi turisti traže i kako to povezati sa cjelokupnom ponudom.

   

PORC Erdut, Jelena Eklemović, dipl. menadž. u turizmu

Skip to content