E.W.Y. 2015. – Europe Week for Youth

U talijanskim općinama Trivero, Mosso, Valle Mosso, Pray, Coggiola i Soprana od 07.10.-12.10.2015. održan je Europski tjedan mladih – Europe Week for Youth. Sedam mladih volontera, te predstavnici općine Erdut i Poduzetničkog centra sudjelovali su u ovom projektu koji ima za cilj poticanje europskog građanstva i približavanje Europe njenim građanima.
U projektu su sudjelovali pored mladih iz Italije i mladi iz Latvije (općine Jelgava i Dobele), Poljske (općina Wachock) i Rumunije (općina Deta), te naša delegacija. Prilika je ovo bila da se mladi iz različitih zemalja bolje upoznaju, razmjene svoja iskustva i mišljenja o EU i njezinoj budućnosti. Projekt je započeo ceremonijom dobrodošlice i predstavljanjem svake od delegacija, a nastavio se uz svakodnevne sportske aktivnosti, posjete turističkim lokalitetima uz radionice, debate i rasprave o EU. Također je svaka općina imala svoju interkulturalnu večer na kojoj je predstavila svoju zemlju, regiju, tradicionalnu hranu i plesove.
Načelnik općine Erdut gosp. Jugoslav Vesić potpisao je i povelju o bratimljenju između gradova i općina partnera na projektu što je i osnova za dalju suradnju i rad na zajedničkim projektima. Povelja o bratimljenju gradova odnosi se na uvažavanje međusobne tolerancije, poštovanje ljudskih prava, prepoznavanje rasta sve veće međuovisnosti različitih nacionalnih društava kao osnova za izgradnju temelja mira.

Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut

Jelena Eklemović, dipl. menadž. u turizmu

Skip to content