Gospodarski vodič “Tko je tko u općini Erdut”

Dragi poduzetnici,
Kao načelniku općine Erdut čast mi je predstaviti Gospodarski vodič – Tko je tko u općini Erdut. Općina Erdut ima nesumnjivo atraktivan geografski i geostrateški položaj, te prirodne pretpostavke za razvoj poljoprivrede. Na strukturu krajolika i obale općine Erdut značajno utječu dvije velike rijeke Dunav i Drava. Prema broju raznovrsnosti i zaštićenih prirodnih objekata i lokaliteta općini Erdut pripada značajno mjesto na karti Osječko-baranjske županije. Ovaj kraj višestruko je zaštićen – na razini Republike Hrvatske kao značajni krajobraz Erdut i na među-narodnoj razini u sklopu ekološke mreže Natura 2000 i rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.
Posebno smo ponosni na činjenicu da se ovdje nalazi južna granica jedinstvenog fenomena u Europi parka prirode Kopački rit, te da je Dalj rodno mjesto Milutina Milankovića, svjetski poznatog znanstvenika. Sve ovo su izuzetni resursi za razvoj svih vidova turizma.
Jedna od inicijativa za razvoj gospodarstva je i izrada ovoga Vodiča koji obuhvata detaljne informacije o poduzetnicima u našoj Općini, kao i ostale informacije korisne potencijalnim ulagačima za ovo područje.

Nadam se da će ovaj Vodič ispuniti svoju funkciju i rezultirati promicanju područja, poduzetništva i poduzetničke klime, privlačenju novih investicija, te pridonijeti unaprjeđenju gospodarsko- socijalnog razvoja općine Erdut.

Dobro došli u općinu Erdut!

Vaš načelnik!
Jugoslav Vesić

Preuzimanje gospodarskog vodiča (PDF)

Skip to content