JAVNI POZIV ZA NEPOSREDNO SUFINANCIRANJE KUPNJE ENERGETSKI UČINKOVITIH KUĆANSKIH UREĐAJA

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi neposrednog sufinanciranja kupnje energetski učinkovitih kućanskih uređaja A+++ razreda energetske učinkovitosti i to:

  • HLADNJAKA

  • HLADNJAKA S LEDENICOM

  • LEDENICA

  • PERILICA POSUĐA

  • PERILICA RUBLJA

  • SUŠILICA RUBLJA

    Fond će po ovom Javnom pozivu dodjeljivati bespovratna sredstva donacije u iznosu do najviše 40% opravdanih troškova, što ne može iznositi više od 800 kuna, a predviđena je dodjela 10.000 kućanskih uređaja energetskog razreda A+++, jer takvi uređaji troše 30-60% manje energije i vode.

    Opravdanim troškom smatra se kupoprodajna cijena kućanskog uređaja s liste modela kućanskih uređaja prihvatljivih za sufinanciranje dostupne na mrežnoj stranici Fonda. Uređaj mora biti kupljen nakon objave ovog Javnog poziva, i to isključivo na prodajnom mjestu s liste prodajnih mjesta dostupne na mrežnoj stranici Fonda.

    Za dobiti poticaj, građani trebaju na prodajnom mjestu prilikom kupnje dati svoje osobne podatke te će im biti uručen jedinstveni obrazac sa barkodom. Jedna osoba može dobiti poticaj za jedan kupljeni uređaj. Potpisani obrazac je potrebno poslati u Fond, zajedno sa preslikama računa, osobne iskaznice i kartice ili nekog drugog dokumenta koji sadržava IBAN. Kupnja novog uređaja prilika je i za pravilno zbrinjavanje starog kućanskog uređaja, kojeg građani mogu besplatno predati na prodajnom mjestu na kojem su obavili kupnju, navodi se u priopćenju ministra Zmajlovića.

 

Više informacija možete pronaći na stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

http://www.fzoeu.hr/hrv/index.asp

Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut d.o.o.

Skip to content