OTVOREN NATJEČAJ „KONKURENTOST TURISTIČKOG GOSPODARSTVA“

  Obavještavamo Vas da je Ministarstvo turizma objavilo  23. veljače 2015. godine Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava u programu „Konkurentnost turističkog gospodarstva“.  Ciljevi programa sukladni su s Akcijskim planovima Strategije razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine, a ukupan iznos raspoloživih bespovratnih  sredstava je 24.194.000 kuna. Natječaj je otvoren do 30. ožujka 2015. Godine.

         U sklopu natječaja, Ministarstvo će sufinancirati projekte za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, unapređenje obiteljskog smještaja te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma.

        Na natječaj se mogu prijaviti trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge, seljačka domaćinstva (OPG koje pruža ugostiteljske i/ili turističke usluge) te fizičke osobe koje su privatni iznajmljivači.

Program dodjele bespovratnih sredstava sastavljen je od tri mjere:

A – povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude, diversifikacija poslovanja i održivi razvoj, korištenje novih tehnologija, poboljšanje socijalne uključenosti. Potkategorije mjere odnose se  na hotele, kampove, seljačka domaćinstva i objekte u domaćinstvu. Ovisno o mjeri, na raspolaganju su vam bespovratna sredstva u iznosu od 30.000 do 500.000 kuna.

B – razvoj posebnih oblika turizma, za subjekte registrirane za pružanje usluga u turizmu i ugostiteljstvu. Prihvatljive aktivnosti su razvijanje ruralnog i planinskog turizma, cikloturizam, pustolovni i sportsko-rekreativni turizam, „mali ploveći hoteli“ i drugo. Na raspolaganju su vam bespovratna sredstva u iznosu od 30.000 do 300.000 kuna.

C – internacionalizacija i međunarodna prepoznatljivost. Prihvatljive aktivnosti su sufinanciranje međunarodnih skupova/foruma vezanih uz investicije u turizmu te članarine u prestižnim renomiranim asocijacijama smještajnih ugostiteljskih objekata za prve tri godine članstva. Na raspolaganju su vam bespovratna sredstva u iznosu do 200.000 kuna.

 

Javni poziv i natječajnu dokumentaciju možete pronaći na stranici Ministarstva turizma http://www.mint.hr/default.aspx?id=7936.

Za sva dodatna pitanja se možete javiti u Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut.

Skip to content