Poduzetničko razvojni centar općine Erdut provodi treninge pisanja projektnih prijedloga za općinu Borovo i općinu Negoslavci

U sklopu projekta Mreža centara za razvoj poduzetništva i susjedsku suradjuHrvatska-Srbija IV komponenta IPA programa “Razvoj ljudskih potencijala” u Borovu su započeli treninzi stručnog osposobljavanja za poslove upravljanja projektnim ciklusom. U projekt su uključenje četri općine, dvije iz Srbije: općina Temerin i općina Žabalj i dvije iz Hrvatske: općina Borovo i općina Negoslavci. Obuka će trajati 21 dan, nakon koje će svakom od polaznika biti izdan certifikat o prođenoj obuci. Sredstvima iz ovog projekta planira se formiranje i otvaranje poduzetničko razvojnih centara u općini Borovo i općini Negoslavci.

Trening obuhvata slijedeće teme:

  • općenito o EU,
  • dosadašnja iskustva s korištenjem EU sredstava u RH,
  • upravljanje projektnim ciklusom,
  • upravljanje projektima,
  • priprema projektnog prijedloga,
  • teorijski i praktični dio, kao i proračun projekta,
  • formulacija projektnih prijedloga,
  • javna nabava itd.

Predavač je Bojana Orsić, mag.oec, direktorica PORC-a Erdut, koja ima veliko i bogato iskustvo u pisanju i provedbi projekata EU. Da podsjetimo PORC Erdut je kreator i idejni tvorac gotovo svih projektnih prijedloga u općini Erdut, kako onih koji su ostvareni, tako i onih koji su planirani u sljedećem periodu. Realizirani su projekti Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima( nedavno završena Poučna staza Značajnog krajobraza, a planira se i nastavak ove staze od Aljmaša do Erduta ), zatim Ministarstva turizma ( Tradicijska kuća u Bijelom Brdu) , Hrvatske turističke zajednice(Mobilni turistički vodič općine Erdut), nedavno završena i otvorena vinoteka Teutoburgium, projekt Osječko-baranjske županije, kao i projektRazvoj infrastrukture u gospodarskoj zoni Bijelo Brdo, iz kojeg je realokacijom viška sredstava započeta i obnova Stare škole u Dalju, a proizišao je direktno iz rada Poduzetničko razvojnog centra općine Erdut i mnogi drugi. Svaki projekt je prilika da se problem koji postoji istakne i da se kroz projekt pokuša rješiti, a samim tim i da se doprinese razvoju općine i šire lokane zajednice.

Jelena Eklemović, osoba na stručnom osposobljavanju u PORC Erdut

Skip to content