PROGRAM RURALNOG RAZVOJA KAO PRILIKA ZA RAZVOJ

U Kulturnom i znanstvenom centru Milutin Milanković u Dalju održan je okrugli stol pod nazivom: Program ruralnog razvoja kao prilika za razvoj. Okrugli stol prvi je događaj u sklopu ovogodišnje manifestacije WINE@BIKE TOUR ERDUT. Ovaj događaj pokrenuli su Udruga vinara i vinogradara općine Erdut i Općina Erdut. U radu okruglog stola uzeli su učešće predstavnici Lokalne akcijske grupe Vuka-Dunav, Poduzetničko-razvojnog centra općine Erdut, Općine Erdut, kao i mladi ljudi iz ruralnih sredina, a koji su na početku svog poslovnog života.

Zaključci ovog Okruglog stola:

  • PROGRAM RURALNOG RAZVOJA JE PRILIKA ZA RAZVOJ KAKO JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE TAKO I PODUZETNIČKOG SEKTORA. PROVODIT ĆE SE U NAREDNIH 5 GODINA TE SVI ONI KOJI NISU PRISTUPILI PLANIRANJU PROJEKATA TREBAJU ČIM PRIJE RAZMISLITI I PORADITI NA SVOJOJ PROJEKTNOJ IDEJI.
  • JEDINICE LOKALNE SAMOUPRAVE KAO I PODUZETNICI – POLJOPRIVREDNICI, KAO I PODUZETNICI U NEPOLJOPRIVREDNIM DJELATNOSTIMA TREBAJU PLANIRATI PROJEKTE NA TEMELJU OBJAVLJENOG PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA, APLICIRATI ZA POTREBNA SREDSTVA KAKO BI SVOJ PROJEKT ILI SVOJU PODUZETNIČKI POTHVAT ŠTO PRIJE, FINANCIJSKI NA LAKŠI NAČIN OSTVARILI.
  • POTREBNO JE POSTIĆI TRANSPARENTNO I NEPRISTRANO OCJENJIVANJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA BEZ MOGUĆNOSTI KALKULACIJA I OSJEĆAJA DA SU MALI SUBJEKTI IZIGRANI.
  • SVE POTPORNE INSTITUCIJE I LOKALNE AKCIJSKE GRUPE SPREMNE SU POMOĆI U SAVJETOVANJU, EDUKACIJI I PRUŽANJU DIREKTNIH USLUGA PRI IZRADI APLIKACIJA ZA NATJEČAJE OVOG PROGRAMA.
  • UOČENA JE POTREBA ZA ULAGANJE DODATNIH NAPORA U INFORMIRANJU JAVNOSTI O MOGUĆNOSTIMA KOJE PRUŽA PROGRAM RURALNOG RAZVOJA, POSEBNO POJAČATI PROMOTIVNE KAMPANJE U VREMENU NAJAVA ODREĐENIH NATJEČAJA.
ZA PORC ERDUT BOJANA ORSIĆ
Skip to content