RADIONICA EU strategije za dunavsku regiju PA8 E „Umrežavanje i razvoj klastera u Dunavskoj regiji“

Zaposlenici PODUZETNIČKO-RAZVOJNOG CENTRA OPĆINE ERDUT LOKALNE RAZVOJNE AGENCIJE d.o.o., Siniša Bulajić i Jelena Eklemović sudjelovali su na IV Radionici EU strategije za dunavsku regiju PA8 E. Radionica je održana 12.12.2016. godine u gradu Vukovaru u području koje je dio dunavske regije.
U organizaciji radionice sudjelovalo je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta RH zajedno sa Ministarstvom financija i gospodarstva Baden Württenberga iz Njemačke.
Tema radionice je bila „Umrežavanje i razvoj klastera u Dunavskoj regiji“ u okviru provedbe prioritetnog područja 8. EURDS Strategije za Dunavsku regiju.
Ostale teme IV radionice su bile primarno usmjerene na razvoj aktivnosti Dunavske mreže klastera, naglašavajući posebno izvore i mogućnosti financiranja klastera u programskom razdoblju 2014-2020. Na radionici je zabilježeno sudjelovanje predstavnika zemalja uključenih u Strategiju EU-a za dunavsku regiju (EUDSR).
Smatramo da je izuzetno važno sudjelovanje PORC LRA kao predstavnika općine Erdut odnosno dionika iz područja dunavske regije. Kao potporna institucija koja potiče lokalni razvoj u svim segmentima prepoznali smo mogućnosti koje pruža sama strategija u razvoju regija uz Dunav. Vezano za temu IV radionice, također potičemo sve oblike umrežavanja, pa i u formi klastera, jer imaju niz prednosti posebice u sferi razvoja poduzetništva, zajedničkog nastupa na tržištu, bolje konkurentnosti, te plasmana proizvoda.

Dalju,13.12.2016. Siniša Bulajić, dipl.ing agr.

Skip to content