RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA „Cross Border Bike Project“

U sklopu projekta “Cross-Border Bike Project” dana 27. kolovoza 2014. godine u Općini Antunovac održana je radionica koju je organizirao mađarski partner na projetku “Razvojna agencija grada Pečuha”. U tri prezentacije sa 30 dionika iz Hrvatske i Mađarske predstavljeni su potencijali razvoja biciklističke infrastrukture.

Projekt ima za cilj održivo upravljanje i zaštitu okoliša u pograničnoj regiji, kroz nadogradnju postojeće mreže biciklističkih ruta te razviti i izgraditi “kapilarnu” rutu na hrvatskoj strani koji povezuje sela Ivanovac i Antunovac s postojećim biciklističkim stazama Grada Osijeka.

Prvu prezentaciju je održao Ivan Podraza iz Udruge za razvoj biciklizma kao načina života “BikeMyday” na temu pregled biciklizma u gradu Osijeku i problemi s kojima se bicikli susreću na pojedinim lokacijama. Mark Hoffbauer iz Urbane razvojne agencije Pečuha u svojoj prezentaciji govorio je na temu razvoja biciklističke infrastrukture u gradu Pečuhu koja je do sada izgrađena i koja se planira izgraditi u sklopu budućih projekata, dok je Zoltan Pamer govorio o iskustavima razvoja infrastrukture za svakodnevni biciklizam u Južnom Podunavlju.

Poduzetničko razvojni centar općine Erdut

Jelena Eklemović

 

Skip to content