SAJAM STARIH OBIČAJA, ZANATA I GUŽVARIJADA – PORC PROMOVIRAO PROJEKT SLOVAKE.EU

Dana 11.10.2014. obilježeno je prvo desetljeće “Sajma starih običaja i zanata” i 6. “Gužvarijada”. Organizator je Općina Erdut, Turistička zajednica općine Erdut, SKUD “Branko Radičević” Dalj i Mjesni odbor Dalj. Ovaj sajam iz godine u godinu opravdava svoju namjenu poticanja razvoja ruralnog turizma i očuvanje tradicijske baštine vrsne delicije GUŽVARE po čemu je između ostalog ovo područje i poznato.

Gužvarijada je nastala u 2009. godini suradnjom Poduzetničko razvojnog centra (PORC) općine Erdut i SKUD-a “Branko Radičević” iz Dalja, s ciljem očuvanja čuvene poslastice naših baka-gužvare. Začetnik prve gužvarijade gđa. Bojana Orsić ispred PORC-a općine Erdut je napisala projekt iz koga je nastala ova manifestacija koja se održava šestu godinu za redom.

PORC općine Erdut predstavio se ostvarenim projektima i projektima u provedbi, posebice projektom “Slovake.eu” vezanog uz promicanje i učenje slovačkog jezika. Ovogodišnji sajam obilovao je raznovrsnom ponudom izlagača, kojih je ove godine bilo oko pedeset.

Sajam je otvorio župan Osiječko-baranjske županije gosp. Vladimir Šišljagić, a zatvorio načelnik općine Erdut gosp. Jugoslav Vesić, koji se tom prilikom zahvali svim sponzorima, volonterima i učesnicima bez kojih ova manifestacija ne bi bila moguća.

Biljana Ćurčić, osoba na stručnom osposobljavanju

Galerija slika

Skip to content