Upoznajmo nove tehnologije i dostignuća u poljoprivrednoj proizvodnji

Dana 26.01.2017. godine u restoranu Stari mlin u Dalju s početkom u 18 sati održano je drugo po redu zimsko predavanje u 2017 godini, za poljoprivredne proizvođače sa područja općine Erdut i šire. Na ovoj radionici gosti predavači su bili KWS Sjeme d.o.o. kao sjemenska kuća, Chromos Agro d.d. i BASF Croatia d.o.o., kao tvrtke koje proizvode zaštitna sredstva u poljoprivredi.
Sjeme je najvažniji preduvjet za uspjeh u poljoprivrednoj proizvodnji. U skladu s time KWS teži prema razvoju hibrida i proizvodnji sjemena vrhunske kvalitete koje će omogućiti da se s poljoprivrednikom postignu zajednički uspjeh i rast. Izvrsni rezultati ostvareni na tako velikoj proizvodnoj površini potvrda su dosadašnje kvalitete proizvoda namijenjenih proizvođačima, a također su jamstvo KWS pouzdanosti i u budućnosti!
Pored gore spomenutog u djelokrugu rada ispred tvrtke KWS se ističe novi SMART način uzgoja šećerne repe odn CONVISO SMART SISTEM je inovativni sistem kontrole korova u usjevima šećerne repe. Ovaj sistem se ogleda u inovativnim hibridima, efektivnim i višestruko učinkovitim herbicidima.
Jedna od osnovnih prednosti KWS hibrida kukuruza je što oni imaju mogućnost kompenzacije manjeg sklopa (do 5 %) na taj način što klipovi imaju mogućnost izduženja i povećanja broja redova zrna što je osnovna prednost nadoknađivanja prinosa.
Predstavnici tvrtki Chromos Agro d.d. i BASF Croatia d.o.o. predstavili su zaštitna sredstva iz standardne ponude te novitete u ponudi. Pored toga jedan dio prezentacija se odnosio na preporuke zaštite kultura.
Predavanje je bilo interaktivnog karaktera gdje su poljoprivredni proizvođači iznosili probleme u praksi, te imali konkretna pitanja za rješavanje istih. Na taj način je dobiven i savjetodavni karakter predavanja u kojemu su predavači dali preporuke za sjetvu i agrotehniku, kao i za zaštitu u 2017. godini.

U Dalju, 27.01.2017.
Siniša Bulajić, dipl.ing agr.

Skip to content