UPOZNAJMO SVOJU ZELENILOM BOGATU OPĆINU ERDUT

Općina Erdut započela je provedbu projekta „Upoznajmo svoju zelenilom bogatu općinu Erdut“, a koji u cijelosti financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Glavni ciljevi projekta su :

  • educirati djecu i građane o prirodnim resursima općine Erdut, te o značaju održivog razvoja zajednice,

  • kroz radove najmlađih stanovnika područja, podići svijest lokalnog stanovništva o zaštiti biološke i krajobrazne raznolikosti , te zaštiti i očuvanju prirodnih ljepota naše općine.

       Projektom su obuhvaćene sve obrazovne ustanove na području općine : dječji vrtići Mali princ u Dalju i Bijelom Brdu, osnovna škola u Dalju, osnovna škola u Bijelom Brdu, područna škola u Aljmašu, područna škola u Erdutu, te srednja škola u Dalju. Učenici navedenih škola će  kroz pet radionica sudjelovati u raznim aktivnostima predviđenim projektom, a koje su vezane za zaštitu okoliša i održivi    razvoj zajednice.

      Dana 15.05.održana je prva  radionica u dječjem vrtiću Mali princ u Dalju, pod nazivom „Pokupimo smeće-posadimo povrće i cvijeće!“. Cilj radionice je educirati najmlađe, djecu vrtićkog uzrasta o važnosti ekološki uzgojenog povrća iz vlastitog vrta u svakodnevnoj prehrani, kao i o važnosti očuvanja životnog okoliša.

    Djeca su sa svojim tetama napravila mali eko vrt u dvorištu vrtića. U vrtu su posadili sadnice sezonskog povrća kao što su paprika, kupus, cvjetača, paradajz i krastavci, a koje će kasnije koristiti u svakodnevnoj prehrani tijekom boravka u vrtiću.  Kroz igru i zabavu djecu smo educirali i o važnosti zdrave prehrane i prednostima vlastitog uzgoja namirnica i njegovom utjecaju na zdravlje.

Poduzetničko razvojni centar općine Erdut

Milica Jeremić, osoba na stručnom osposobljavanju

Galerija slika

Skip to content