VIKEND BOGAT DOGAĐAJIMA – OPĆINA ERDUT

Ovaj vikend na području općine Erdut moglo se naći za svakog po nešto. Dvije manifestacije: WINE&BIKE TOUR ERDUT I PUDARINA svaka na svoj način nesporno su doprinijele vidljivosti i obogatile turističku ponudu općine Erdut.

WINE&BIKE TOUR ERDUT

Unatoč lošem vremenu i kiši koja je padala u subotu ipak se održalo simpatično osmišljeno takmičenje biciklista. Glavni cilj utrke bio je stići što prije sa što većim brojem boca vina (zatvorenih!) na odredište. Vozila se ruta Aljmaš-Erdut, a sudionici utrke uz pomoć karte tražili su sakriveno blago – vina Erdutskog vinogorja. Istina, pojavili su se samo najuporniji entuzijasti, pravi zaljubljenici ovog spoja – vina i bicikla. Sve vinarije na području Vinsko-turističke ceste Erdutskog vinogorja bile su otvorene za posjetitelje, i to vinarije: Janečić, Iuris, Tunjić, Jakovac, Brzica, Antunović, Siber i Erdutski vinogradi. Glumci okupljeni u Udruzi „Glumci u Zagvozdu“ nastupili su u petak i subotu – 04.09. Kerekeš Teatar izveo je satiričnu komediju uvijek aktualnog naziva SKUPŠTINA, a 05.09. izvedena je predstava KOBAJAGI DONIJELA ME RODA.

PUDARINA

Nedjelju je obilježila dobro osmišljena manifestacija temeljena na isječku iz nekadašnjeg života pod nazivom PUDARINA. Ne toliko davno u seoskim se sredinama čuvalo grožđe u vinogradima. Za to su obično bili zaduženi momci i djevojke. Naravno da su oni našli načina da se zabave i učine da im ovo vrijeme bude što ljepše. Članovi SKUD-a Jovan Jovanović Zmaj Bijelo Brdo oživjeli su obnovljenu tradicijsku kuću i vratili joj dio života, a nas podsjetili na slavonske delicije koje su se u vinogradima služile u vrijeme pudarine. Bilo je tu pjesme, plesa, grožđa vina i starina. Ove su manifestacije još jednom nepobitno pokazale da ovo područje posjeduje veliki potencijal za razvoj ruralnog turizma, stanovništvo ga je prepoznalo, nadam se da će i nadležno Ministarstvo. Bojana Orsić, mag.oec.
Skip to content