Zimska predavanja za poljoprivrednike 2018. godine „Tradicija se nastavlja“

Kao što je već u naslovu navedeno i ove godine se nastavlja uspješna praksa provedbe informativno-edukativnih zimskih predavanja za poljoprivrednike. Ova aktivnost se provodi u suradnji sa sjemenskim kućama i tvrtkama koje se bave zaštitom, a prisutne su na tržištu RH. Ciljana skupina su poljoprivredni proizvođači sa područja općine Erdut i šire.
I ove godine su sa nama bili predstavnici tvrtki KWS, Chromos agro d.d. i BASF agro d.o.o., koji su i ove godine predstavili novi sortiment, odnosno proizvode iz palete. Pored toka kao redovni dio prezentacija je osvrt na provedene pokuse u prethodnoj godini te predstavljanje izuzetno dobrih rezultata na različitim pokusnim parcelama diljem Slavonije. Pored toga tvrtke su predstavile svoje pozicije i na globalnom tržištu gdje također bilježe veoma dobre rezultate. Sama prezentacija je bila interaktivnog karaktera, gdje su poljoprivredni proizvođači sa predavačima razgovarali i postavljali upite u vezi problema na terenu te same agrotehnike. Posebno je važno za napomenuti da su na predavanjima bili prisutni i predstavnici Hrvatske poljoprivredne savjetodavne službe, koji su također bili na raspolaganju za sve upite i savjete. Možemo napomenuti da nam je, na ovakvim predavanjima, od izuzetne važnosti prisustvo svih institucija koje sudjeluju u razvoju poljoprivredne proizvodnje.
Kao rezime možemo izraziti zadovoljstvo sa provedenom radionicom te ovim putem najaviti nastavak zimskih predavanja za poljoprivrednike u narednom periodu.

U Dalju,25.01.2018.

PODUZETNIČKO-RAZVOJNI CENTAR OPĆINE ERDUT
LOKALNA RAZVOJNA AGENCIJA d.o.o.
Siniša Bulajić, dipl.ing.agr.

Skip to content