Zimska predavanja za poljoprivrednike 2019. godine

Nastavlja se uspješna praksa održavanja informativno-edukativnih radionica-zimskih predavanja za poljoprivrednike. Ova aktivnost se provodi u suradnji sa sjemenskim kućama i tvrtkama koje se bave zaštitom, a prisutne su na tržištu RH. Ciljana skupina su poljoprivredni proizvođači sa područja općine Erdut i šire.
Još jedno u nizu zimskih predavanja održano je u ugodnom ambijentu restorana „Stari Mlin“ u Dalju, dana 28.01.2019. godine na kojemu su sa nama bili predstavnici tvrtki KWS, Chromos agro d.d. i BASF d.o.o., koji su i ove godine predstavili novi sortiment, odnosno proizvode iz palete. Pored toka kao redovni dio prezentacija je osvrt na provedene pokuse u prethodnoj godini te predstavljanje izuzetno dobrih rezultata na različitim pokusnim parcelama diljem Republike Hrvatske, ali i šire diljem Europe. Tvrtke su predstavile svoje pozicije i na globalnom tržištu gdje također bilježe veoma dobre rezultate. Sama prezentacija je bila interaktivnog karaktera, gdje su poljoprivredni proizvođači sa predavačima razgovarali i postavljali upite u vezi problema na terenu te same agrotehnike. Posebno je važno za napomenuti da su na predavanjima bili prisutni i predstavnici Zavoda za tlo iz Osijeka, koji su poljoprivrednim proizvođačima dali informacije o novim zakonskim odredbama koje trebaju stupiti na snagu.
Radionica je provedena u veoma pozitivnom ozračju, što pokazuje interes poljoprivrednih proizvođača za novim informacijama, ka o nastavak pozitivnog trenda organizacije ovakvih predavanja..

U Dalju, 29.01.2019.

PODUZETNIČKO-RAZVOJNI CENTAR OPĆINE ERDUT
LOKALNA RAZVOJNA AGENCIJA d.o.o.
Siniša Bulajić, dipl.ing.agr.

Skip to content