ZIMSKA PREDAVANJA ZA POLJOPRIVREDNIKE

  Dana 22.01.2016. godine u Kulturnom i znanstvenom centru Milutin Milanković  s početkom u 10 sati održano je zimsko predavanje za poljoprivredne proizvođače sa području općine Erdut. Na ovoj  radionici gosti  predavači su bili Hrvatska poljoprivredna savjetodavna služba, te PIONEER kao sjemenska kuća.
Predavanje Hrvatske poljoprivredne savjetodavne službe odnosilo se na predstavljanje mjera ruralnog razvoja iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Od spomenutih mjera predstavljene su Mjera 10 i Mjera 11. Mjera 10  se odnosi na poljoprivredu, okoliš i klimatske promjene , a uključuje niz podmjera putem kojih poljoprivredni proizvođači mogu povući određena sredstva. Mjera 11 odnosi se na ekološku poljoprivredu.
Predavanje tvrtke PIONEER kao sjemenske kuće zasnivalo se na predstavljanju novih sorti kukuruza te suncokreta. Tvrtka zauzima 40 % tržišta Republike Hrvatske te je razvila novu AQUA MAX tehnologiju u kojoj su napravljeni izvrsni hibridi sa visokim prinosom te veoma dobrim „stay green“ efektom.
Radionica je bila interaktivnog karaktera na kojoj su poljoprivredni proizvođači postavljali pitanja, gdje je iskazan još jednom veliki interes za nova saznanja, nove informacije.

U Dalju, 25.01.2016.

Siniša Bulajić, dipl.ing agr.

Skip to content