ZIMSKA PREDAVANJA ZA POLJOPRIVREDNIKE

Dana 29.01.2016. godine u Kulturnom i znanstvenom centru Milutin Milanković u Dalju, s početkom u 10 sati održano je drugo po redu zimsko predavanje za poljoprivredne proizvođače sa područja općine Erdut. Na ovoj  radionici gosti  predavači su bili POLJOPRIVREDNI INSTITUT OSIJEK, te KWS kao sjemenska kuća.
Predavanje je podrazumijevalo predstavljanje hibrida kukuruza, suncokreta, soje iz sortimenta tvrtki, osobine istih na osnovu pokusa, te problemi u praksi. Osnovni naglasak u prezentacijama je bio na one elemente u sjetvi kukuruza koji su pod direktnim utjecajem samog poljoprivrednika, a to su izbor sortimenta, agrotehnika i adekvatan sklop. Svi spomenuti elementi uvelike utječu na sam prinos kulture.
Jedna od osnovnih prednosti KWS hibrida je što oni imaju mogućnost kompenzacije manjeg sklopa (do 5 %) na taj način  što klipovi imaju mogućnost izduženja i povećanja broja redova zrna što je osnovna prednost nadoknađivanja prinosa.
Predavanje je bilo interaktivnog karaktera gdje su poljoprivredni proizvođači iznosili probleme u praksi, te imali konkretna pitanja za rješavanje istih. Na taj način je dobiven i savjetodavni karakter predavanja u kojemu su predavači dali preporuke za sjetvu i agrotehniku za 2016. godinu.

U Dalju, 29.01.2016.

Siniša Bulajić, dipl.ing agr.

Skip to content